Bismillah. Nabi Muhammad SAW. Alhamdulillah, Allahu Akbar, Subhanallah. Laa ilaaha illallah.

Apabila covid 19 melanda dunia dan juga Malaysia, sistem kewangan peribadi perlu diubah suai semula, kerana ramai yang kehilangan pekerjaan, nak bayar ansuran kenderaan tiada duit, nak bayar ansuran rumah tiada duit, nak bayar Takaful tiada duit dan nak bayar ansuran peribadi (yang duit entah buat apa pun tidak nampah) itu juga tiada duit.

Sistem Kewangan Peribadi Hybrib diperlukan bagi memastikan rakyat boleh bernafas walaupun ketika musim musibah melanda. Antaranya adalah dengan mempelbagaikan sumber pendapatan dari arah yang berbeza.

Emas telah membuktikan sebagai emas yang antara paling berharga ketika covid melanda dan ‘solid’. Dengan kenaikan yang mendadak sewaktu Covid melanda, ianya juga menjana pendapatan untuk kaver kos kehidupan di musim gaji yang sudah tiada akibat kehilangan pekerjaan di musim Covid 19.

Ianya juga menjadi tabungan aset yang berdaya saing dengan tabungan lain, di kala wabak Covid 19 ini.

Bagi yang mahu bermula untuk bertindak membina tabungan baru serendah RM 100 sebulah, boleh www.wasap.my/60105001500/TabunganEmasElakGawat  klik sekarang untuk mendapat respons segera, Insyaa Allah.

Shamsuddin Kadir

Insyaa Allah Perunding Kewangan Rakyat

 

 

Shamsuddin Kadir

Author Shamsuddin Kadir

More posts by Shamsuddin Kadir

Post Terkini

Hubungi SK

11-2 Jalan Wangsa Setia 3
Wangsa Melawati
53300 Kuala Lumpur

T: +6010 500 1 500
E: shamsuddinkadir@gmail.com