Bismillah.
#gold

#Emas

#dinar


Saudara tanya, Shamsuddin Kadir Jawab.
1. SK Emas apa yang bagus ? Semua emas ianya bagus di dalam situasi berbeza.


2. SK mana yang lebih baik, Emas Perhiasan (gold jewellery) ataupun emas jongkong (gold bar)? Jika mahu pakai di badan (wanita) beli emas perhiasan. Jika mahu selamatkan nilai, dan juga untuk percepatkan beli hartanah seperti rumah ataupun kebun, beli emas jongkong. Tetapi saiznya kena betul setiap kali beli. Dan perlu ada strategi.


3. SK Saya tiada duit untuk beli Emas. Bolehkah saya beli emas? Haha, sendiri sudah tahu bertanya pula. Sebenarnya banyak individu yang SK temui mengatakan dia tiada duit, apabila Shamsuddin Kadir terangkan cara beli emas yang tidak menggunakan duit sangat, mereka bukan sahaja mampu membeli emas. Sampai ketagih memiliki emas 50gram yang bernilai lebih RM 14,000.


4. Yang SK promosi itu emas 916 ke ? SK ini apabila ditulis dan ditanya tentang 916, SK lebih terbayang Nangka Madu 916 yang dijual di Raub. Sedap, manis dan enak. Yang SK promosi itu adalah emas jongkong 999.9, emas 24K.

5. SK Mana ok simpan duit di dalam Fixed Deposit ataupun Emas. Yang pasti Insyaa Allah untuk dalam kebanyakan kes Emas lagi-lagi yang menguntungkan. Tetapi bagi yang mahu letak duit 3 bulan, 6, bulan,… dan bulannya tidak melepasi Disember, maka Fixed Deposit mungkin lebih baik.


6. SK, saya ada buat banyak bisnes, laku, tetapi duit untung entah ke mana? Mari saya ajar bagaimana duit itu boleh berganda dan tidak hilang dengan menggunakan teknik tertentu di dalam pembelian emas. Wasap 0105001500

Cukup dulu ya, kita sambung lagi, Insyaa Allah
Boleh wasap ke www.wasap.my/60105001500/BeliEmasDenganSK

Join telegram channel https://t.m/notaduitshamsuddinkadir

Shamsuddin Kadir

Penulis Buku Beli Emas

Shamsuddin Kadir

Author Shamsuddin Kadir

More posts by Shamsuddin Kadir

Post Terkini

Hubungi SK

11-2 Jalan Wangsa Setia 3
Wangsa Melawati
53300 Kuala Lumpur

T: +6010 500 1 500
E: shamsuddinkadir@gmail.com