Bismillah. Nabi Muhammad SAW. Alhamdulilah, kerana masih mampu untuk membeli emas pada harga hari ini. Ya lah, pada sekitar tahun 1960 harga emas RM 5 segram, dan harga tertinggi di bulan Ogos 2020 adalah RM 304 segram, ketika harga emas dunia melepas tangga USD 2000 per ounce.

Banyak yang wasap ke Shamsuddin Kadir (SK) untuk membeli emas, tetapi mereka tidak tahu mahu bermula di mana. Jika mahu Shamsuddin Kadir bimbing (guide), boleh jelaskan 3 pilihan yang mahu bermula dahulu.

PERTAMA : TIDAK BOLEH SIMPAN DUIT. GAP (Gold Accumulation Program) ini adalah untuk selamatkan duit yang asyik habis, ataupun yang tangan gatal bila setiap kali tengok ada duit dalam bank, sama ada gatal beli online dan sebagainya. Berapa Jika mahu bermula ? Shamsuddin Cadangkan hari ini RM 150 ke atas. Almaklum harga emas pun bukan lagi RM 170, tetapi sekarang sekitar RM 270 – RM 304 sudah.

Ada yang tanya Shamsuddin Kadir wajib ke kena beli setiap bulan ?, Jawapan beli melalui GAP tidak wajib, tetapi SK kata wajib, selagi mana boleh walaupun terpaksa beli bawah RM 150, iaitu RM 100 sahaja, kerana jika tidak beli, kita kekal di keadaan sama tiada duit simpanan. Kerana duit yang tidak beli GAP itu pun bakal dileburkan. Tetapi jika ada bulan tertentu yang betul-betul tidak ada duit, maka kita tidak beli ya. Gap bukannya Ansuran ataupun bayaran bulanan ya. Mohon hantar wasap klik www.wasap.my/60105001500/BeliEmasMelaluiGap selepas hantar wasap pertama terus berikan butir peribadi asas, iaitu Nama Penuh (Ikut IC ya, jika binti, tulis binti jangan tulis bt). No ic, No hp, Emel dan Daerah Mana.

Selepas sudah join dan beli emas pertama melalui GAP, join terus private wasap group bersama SK ya, Insyaa Allah. Untuk belajar sambil beli, supaya cepat pandai. Nak tunggu pandai dahulu, sebelum beli, tidak akan pandai juga.

KEDUA : MAHU PAKSA MENYIMPAN RM 300 atau KE ATAS SEBULAN, bagi tuan dan cikpuan yang ingin memaksakan diri untuk ISTIQAMAH menyimpan ‘nilai duit’, maka kita buat pembelian emas pada saiz tertentu dan kita terus lock harga, Insyaa Allah. Ini kita lock harga contohnya 10 gram ketika entri ini ditulis berharga RM 2700 ++. Jadi kita lock dan bayar selama 10 bulan tanpa ada interest / Faedah, kerana ianya patuh syariah. SEPP (Syariah Easy Payment Purchase)

Mohon hantar wasap klik www.wasap.my/60105001500/BeliEmasMelaluiSEPP selepas hantar wasap pertama terus berikan butir peribadi asas, iaitu Nama Penuh (Ikut IC ya, jika binti, tulis binti jangan tulis bt). No ic, No hp, Emel dan Daerah Mana

KETIGA : BELI EMAS SECARA BERMATLAMAT JAUH (PEMBORONG). Di mana kita memilih pakej Pemborong iaitu membeli dengan jumlah sekurang-kurangnya 30g dan ke atas. Di mana kita ada 2 pilihan sama ada mahu membayarnya tunai ataupun membayar kaedah SEPP, iaitu bayaran bulanan deposit, selama 10 bulan ataupun kurang. Kita Layak mendapat Status Pemborong. Di mana setiap kali kita beli akan datang, Insyaa Allah kita dapat 1% bagi setiap pembelian itu dan juga jika kita jual semula kepada PG kita dapat semula 0.3% Insyaa Allah. Bajet ketika ini, sekitar RM 9,000 ataupun sekitar RM 1,100 bulan pertama dan RM 900 selama 9 bulan. Habis bayar, Insyaa Allah kita mendapat 30gram emas goldbar/jongkong 999.9

Berminat, klik wasap di bawah

www.wasap.my/60105001500/BeliEmasPakejPemborong selepas hantar wasap pertama terus berikan butir peribadi asas, iaitu Nama Penuh (Ikut IC ya, jika binti, tulis binti jangan tulis bt). No ic, No hp, Emel dan Daerah Mana

KEEMPAT : TAMBAH PENDAPATAN (MENJADI GOLD DEALER) Di mana tuan dan cikpuan boleh buat nombor 1,2, 3 dan nombor 4 sebagai Dealer secara bersama. Pakejnya adalah sama ada beli 30g ataupun 50g dan boleh dibuat bayaran secara lump sum iaitu tunai ataupun boleh bayar deposit pembelian itu selama 10 bulan (tiada interest /faedah / bunga). Harga Tunai sekitar RM 9,000 – RM 15.000. Jika mahu bayar bulanan sekitar RM 900 – 1400 sebulan.

Tengok pakej Dealer mana yan kita mahukan. Pakej Normal Dealer kita layak mendapat 1% bagi setiap pembelian diri kita sendiri ataupun orang lain yang kita perkenalkan kepada Public Gold. 1% ini adalah kos Marketing. Manakala jika kita mengambil Pakej Priority Dealer kita layak mendapat Insentif sebanyak 1.5% bagi setiap pembelian, kita dan mereka yang ktia perkenalkan, Insyaa Allah.

www.wasap.my/60105001500/BeliEmasPakejDealer selepas hantar wasap pertama terus berikan butir peribadi asas, iaitu Nama Penuh (Ikut IC ya, jika binti, tulis binti jangan tulis bt). No ic, No hp, Emel dan Daerah Mana

Insyaa Allah tuan dan cik puan akan join group wasap bersama #TeamSK yang diketuai oleh Shamsuddin Kadir sendiri, Insyaa Allah.

Pelajari beli emas yang bermatlamat, supaya tidak rugi masa dan duit dan lebih menguntungkan, Insyaa Allah.

Shamsuddin Kadir

Shamsuddin Kadir

Author Shamsuddin Kadir

More posts by Shamsuddin Kadir

Post Terkini

Hubungi SK

11-2 Jalan Wangsa Setia 3
Wangsa Melawati
53300 Kuala Lumpur

T: +6010 500 1 500
E: shamsuddinkadir@gmail.com