Bismillah. Nabi Muhammad SAW. Allahu Akbar. Sekiranya kita mahu membeli emas, ada beberapa perkara yang kita perlu jawab dahulu. Itu yang Shamsuddin Kadir biasanya wajibkan untuk bertanya kepada sebahagian individu yang menghubungi SK di 0105001500. Antaranya adalah seperti berikut :

  1. Kenapa beli emas ?
  2. Matlamat beli emas ?
  3. Bajet

Kerana banyak orang beli emas tidak mempunyai sebab yang bagus, dan ada yang beli emas tanpa matlamat. Ketahuilah bahawa beli emas tanpa matlamat yang jelas menyebabkan banyak yang rugi dan menyesal beli emas. Walaupun emas ini beharga, tetapi apabila kita tidak jelas kenapa kita mahu beli emas, ianya boleh membawa bebenan kepada kita.

Hari ini ada seorang wanita dari Terengganu yang pernah menghubungi Shamsuddin Kadir melalui wasap pada pertengahan tahun 2018, menghubungi SK pagi tadi (18 Nov 2020). Beliau memberi wasap bertajuk BeliEmas. Harga dahulu sekitar RM 170 – RM 180 , tetapi harga masa beliau tanya hari ini adalah RM 275 untuk GAP (Emas 999.9) itu pun masih menangguhkan lagi. Setahun beliau menanti, puratanya harga emas naik RM 50 segram, tunggu lagi setahun harga emas naik lagi RM 50. RM 100 setiap gram beliau kena tanggung sekiranya memilih untuk membeli emas pada hari ini.

Beli emas ini, jika mahu tunggu pandai baru hendak beli, sampai ke Kiamat, pun mungkin kita tidak beli. Ini kerana Emas ini adalah Aset yang susah untuk difahami, kecuali kita dapat belajar dengan cepat apabila mula membelinya. Kata Kunci pada hari ini, adalah bermula hari ini walaupun RM 100 sekiranya mahu berubah dan pandai tentang Emas cepat, Insyaa Allah.

Bismillah. Mahu bermula langkah kedua untuk beli emas untuk belajar ?

Klik www.wasap.my/60105001500/BeliEmasUntukLebihFaham

Shamsuddin Kadir

Author Shamsuddin Kadir

More posts by Shamsuddin Kadir

Post Terkini

Hubungi SK

11-2 Jalan Wangsa Setia 3
Wangsa Melawati
53300 Kuala Lumpur

T: +6010 500 1 500
E: shamsuddinkadir@gmail.com