Bismillah. Nabi Muhammad SAW. Alhamdulilah, Emas sebenarnya sudah menjadi sebahagian dari orang-orang Kelantan menyelamatkan duit mereka dari terbelanja. Mereka menyimpan duit di bawah tilam selepas duit itu masih berada di dalam simpana untuk tempoh lebih dari 1 -2 bulan, ianya akan ditukarkan ke dalam bentuk emas kuning. Dan ketika itu jenis emas yang mudah diperolehi ketika itu adalah emas perhiasan seperti gelang, rantai dan cincin.

Itu yang antara Shamsuddin Kadir perasan sejak dari kecil, kerana dalam keluarga pun Arwah Ayah, seolah tidak lupa untuk membeli emas kepada anak-anaknya dahulu. Yang paling saya ingat yang kakak-kakak saya pakai adalah loket ala Queen Elizabeth yang rasanya beratnya sahaja lebih dari 20gram.

Orang Kelantan ini, di zaman SK membesar itu, 2 perkara yang mereka wajib buat terutamanya, membeli @ memiliki tanah dan emas kuning 916.

Alhamdulillah, dengan teknologi yang Allah kurniakan kepada manusia di zaman ini, emas sudah mampu dibuat di dalam saiz yang kecil yang memudahkan orang yang tidak mampu dapat membelinya. (Cuma jika ikut stail Shamsuddin Kadir yang diajarnya di dalam group wasap bersama beliau adalah saiz 0.5, 1 gram antara yang ditegah dibeli jika masih belum kaya). Sebenarnya ada teknik untuk membeli dengan duit yang sikit tetapi menggunakan teknik orang kaya. Individu yang register PG dengan Introducer code 00093898 Insyaa Allah mendapat didikan di dalam group wasap /fb/telegram Insyaa Allah.

Di zaman ini, Emas sudah mampu melengkapkan sebahagian kebocoran di dalam kewangan peribadi seseorang. Ini kerana dengan jumlah ratusan ringgit, seseorang itu mampu sudah mengawal kebocoran kewangan mereka, tidak perlu menunggu ribuan ringgit baru mampu untuk memiliki gelang ataupun rantai emas 916.

Emas 999.9 ketika ini dilihat antara aset yang mampu menutup kebocoran halus apabila digunakan teknik dan step yang betul.

www.wasap.my/60105001500/BeliEmasMelengkapkanKewanganPeribadi

Berikan nama dan dari mana ya, apabila menghantar wasap ke nombor di atas, kerana Shamsuddin Kadir tidak suka membazir masa, setiap saat itu adalah bernilai sama ada untuk berurusan dengan manusia lain, atapun ianya untuk kita menggunakan untuk bersama keluarga dan juga untuk menyebut Subhanallah, Alhamdulilah, Allahu Akbar, juga SAW dan beristiqfar.

Bagi yang ada pendapatan tunai RM 5000 ke atas ataupun yang mampu secara bulanan membeli emas serendah RM 850 ke atas (bergantung harga emas semasa) Shamsuddin Kadir mampu kongsikan teknik yang lebih bagus di dalam mencapai salah satu ataupun impian hidup manusia di atas muka bumi ini, Insyaa Allah.Klik wasap www.wasap.my/60105001500/AdaBajetRM850SebulanUntukEmas

Pernah ada PG CODE (register dengan Public Gold) tetapi sudah tidak aktif membeli ataupun menjual lebih dari 365 / Tahun. Dan ingin memulakan semula di bawah panduan dan tunjuk ajar Shamsuddin Kadir, #TeamSK boleh klik wasap.my/60105001500/TukarIntroducerKeShamsuddinKadir

 

Shamsuddin Kadir

Penulis 23 buah buku Bermula Hidup Tenang Walaupun Berhutang sejak tahun 2006, Buku Beli Emas, Cash Flow Untuk Lelaki dan sebagainya. Panel BijakWang Sejak 2017. Bicara di Tv, Radio dan Media Massa.

Shamsuddin Kadir

Author Shamsuddin Kadir

More posts by Shamsuddin Kadir

Post Terkini

Hubungi SK

11-2 Jalan Wangsa Setia 3
Wangsa Melawati
53300 Kuala Lumpur

T: +6010 500 1 500
E: shamsuddinkadir@gmail.com