Bismillah. Nabi Muhammad SAW. Alhamdulillah. Allahu Akbar, Subhanallah.

Soalan yang biasa di tanya kepada Shamsuddin Kadir. Ianya bergantung sejauh mana yang kita mahukan.

 

Pertama : Kelebihan Pertama Menjadi Dealer Public Gold Insyaa Allah, adalah kita dapat membeli emas untuk kita dengan harga lebih murah antara 1 – 2 % dari harga PG Sell yang ditetapkan. Contohnya jika Kila beli RM 100 nilai emas gold bar / dinar, kita dapat balik antara RM 1 – 2 ringgit untuk setiap RM 100 kita beli.

 

Kedua : Apabila kita menjualkan semula kepada PG menggunakan harga PG Buy, kita dibayar semula dengan harga PG Buy pasaran ketika itu dan di tambah + 0.3% dari harga PG Buy, Insyaa Allah.

 

Ketiga : Jika kita juga membantu / memudahkan orang lain untuk membeli emas dengan tolong mendaftarkan PG code baru untuk orang lain, setiap kali beliau membeli kita juga mendapat bayaran 1 – 2% bagi setiap pembelian beliau. Pembayaran ini adalah kos effort yang biasanya setiap syarikat membayar ‘gaji’ kepada setiap stafnya yang membuat kerja. Belum ada PG code ? Klik www.wasap.my/60105001500/DaftarPGCodeTiadaCaj Jika mahu buat sendiri (cara susah) Masukkan Introducer code 00093898 Shamsuddin Kadir

 

Keempat : Jika kawan ataupun orang lain yang kita bantu itu, menjual semula emas yang dibeli selepas suatu ketika untuk mencapai matlamatnya, Insyaa Allah kita mendapat imbuhan kerja kita tadi sebanyak 0.3% dari nilai harga yang PG Buy (PG beli balik) dari orang itu.

Semua di atas itu akan dimasukkan ke dalam akaun bank kita sekiranya Insentif / Diskaun / Caj Kerja itu berjumlah bernilai RM 100 untuk tempoh 1 – 31 hb bulan berkenaan. Dan jika Insentif / Diskaun / Caj Kerja itu kurang dari RM 100 mereka akan masukkan ke dalam Ewallet.

Belum ada PG CODE ? Dan mahu bermula untuk jadi pembeli emas dahulu, ataupun untuk terus jadi Dealer ? (Dealer 30gram ke atas pembelian kali pertama, boleh bayar lump sum boleh bayar 10 bulanan)

www.wasap.my/60105001500/MahuJadiDealer30gram

Itu sahaja ke Kelebihan Menjadi Dealer?  ADA lebih banyak lagi, cuma, lebih baik tahu yang asas dahulu, supaya yang lain itu menjadi kejutan di dalam hidup kita, Insyaa Allah. Itu Cara Shamsuddin Kadir lalui. Alhamdulilah. Mahu join TeamSK, pastikan Introducer code 00093898

Mahu beli buku tulisan SK bit.ly/BELIBUKUSK

Shamsuddin Kadir

Perunding Kewangan Rakyat

 

 

Shamsuddin Kadir

Author Shamsuddin Kadir

More posts by Shamsuddin Kadir

Post Terkini

Hubungi SK

11-2 Jalan Wangsa Setia 3
Wangsa Melawati
53300 Kuala Lumpur

T: +6010 500 1 500
E: shamsuddinkadir@gmail.com