Bismillah. Nabi Muhammad SAW. Alhamdulilah. Banyak persoalan yang ditujukan kepada saya, oleh pembeli emas yang mereka tidak faham. Mereka menyertai dahulu sebelum menayakan kepada Shamsuddin Kadir.

Akibatnya banya yang ‘Nasi sudah menjadi bubur’.

The pure gold ore found in the mine on a stone floor

Pertama dan yang terpenting adalah Introducer Code. Jangan main-main dengan Introducer Code, nampak macam remeh, tetapi itu yang banyak yang frust, kecewa, menyesal, marah, geram. Ya ianya free registration / daftar percuma, tetapi terikat sama ada 1 tahun ataupun selagi kita hidup (jika akitf membeli). Tambah jika kita menjadi dealer.

Di mana sekiranya kita sudah memberi info kita seperti nama, nombor ic, nombor telefon dan emel kepada seseorang kawan ataupun dealer emas, dan apabila mereka daftarkan, jika sudah dikeluarkan pg code, maka kita sudah terikat dengan introducer itu sekurang-kurangnya 1 tahun. Dalam hidup ini tiada benda yang percuma, semuanya ada kos yang perlu kita tanggung ataupun bayar balik. Menghidup udara segara, mungkin ada yang percaya itu percuma bagi saya itu bukan percuma, itu perlu ‘dibayar’ balik kepada Pencipta dengan solat, berpuasa, berzikir, taat kepada perintahNYa.

Jika kita daftar direct secara online tanpa memasukkan Nombor PG Code Introducer ini yang lebih parah. Haha. Kerana kita akan mendapat introducer code PG0000 ini bermakna kita berdaftar terus dengan PG Code tanpa ada introducer individu di luar sana. Risikonya, kita merujuk 100% kepada PG. Shamsuddin Kadir banyak menerima pertanyaan dari orang yang sudah tersilap langkah ini. Mereka belum mampu berdikari, tetapi tiada sesiapa yang mahu guide secara 100%, kerana Introducer Code ini sebenarnya adalah Fee yang PG bayar kepada orang yang mengajar pelanggan PG.

Itu yang saya berusaha sedaya upaya membuat support group untuk mengajar supaya mampu berdikari untuk individu yang berdaftar menggunakan pg code 00093898 Shamsuddin.

Jika mahu lebih selamat, terus berikan Nama Penuh, Nombor Mykad, No. Hp dan Emel dan berikan di daerah mana tempat tinggal / bekerja, untuk Shamsuddin Kadir daftar di PG branch terdekat. Sama Ada Public Gold Kota Bharu, Public Gold Miri, Public Gold Bangi ataupun Public Gold Ipoh dan banyak lagi. Klik www.wasap.my/60105001500/DaftarPGcodeDenganSK

Bagi yang sudah ada PG CODE register direct dengan PG masih boleh ditukar? Kepada Introducer 00093898 Shamsuddin ? Masih boleh jika tuan dan cik puan adalah customer biasa ataupun baru Normal Dealer. Sudah dua orang kecewa yang menghubungi Shamsuddin Kadir dalam minggu ini, kerana mereka adakah Priority Dealer (PD) direct di bawah PG tetapi sangat tidak tahu tujuan beli, emas, mereka sekadar beli. Beli Eams ini perlu bermatlamat. Semak Introducer Code kita jika PG 0000 dan bukan PD masih boleh ditukar kepada Team SK 00093898 Shamsuddin Kadir untuk join support group. Klik www.wasap.my/60105001500/IntroducerCodePG0000MahuTukarkeSK

Shamsuddin Kadir, saya sudah ada PG code tetapi saya sudah tidak beli / aktif 5 tahun sudah dengan Public Gold. Boleh ke saya register bawah Shamsuddin Kadir? Baik, bagi tuan dan cik puan yang sudah tidak beli / jual emas PG melebihi 1 tahun dari tarikh hari ini, boleh ditukar kepada Shamsuddin Kadir dengan syarat, jangan beli apa-apa dengan akaun PG itu dan buat apa-apa pembelian. Klik www.wasap.my/60105001500/AkaunPGTidakAktifTukarKeSK ada syarat asas perlu dipenuhi. Nanti Berikan Nama penuh dan Nombor Mykad untuk saya semak, Insyaa Allah.

Tuan SK, saya masih aktif dan boleh ke saya mahu tukar ke Team SK? Minta maaf banyak-banyak, polisi PG bagus berkenaan yang ini, di mana PG tidak benarkan melompat-lompat macam yang berlaku di dalam dunia politik. Apabila SK buat fb live banyak yang menghubungi, tetapi apabila ditanya, mereka sudah ada PG dengan Introducer Code Dealer lain. Saya mencadangkan kepada untuk merujuk kepada Teamnya ataupun Introducer beliau untuk guide beliau. Mereka ini keliru tentang Peranan yang dimainkan oleh Introducer Code sangat besar.

Ada yang register dengan kawan yang juga customer, biasa tetapi tidak membantu untuk menerangkan ataupun mengajarnya. Ini adalah risiko yang saban hari berlaku. Kaji dahulu, dan pastikan bakal Introducer itu boleh membantu kita dan memenuhi dengan cara mazhab kita.

Jika belum ada PG code dan mahu berjemaah di bawah #TeamSK dipersilakan, jika sudah ada PG code 0000 tetapi bukan PD dialukan untuk menghubungi untuk berhijrah kepada PG 00093898 (Introducer). Jika sudah tidak aktif lebih 1 tahun dan berminat semula untuk bermula selepas mengenali SK, boleh juga hubungi SK. www.wasap.my/60105001500/BerjemaahDibawahGroupSK

Yang masih aktif membeli di bawah Introducer selain PG 0000 jangan hubungi saya ya, kerana tuan dan cikpuan sudah ada orang yang dipertanggungjawabkan untuk guide Insyaa Allah. Jika mahu dapat ilmu dari saya, dapatkan buku-buku tulisan SK di bit.ly/BELIBUKUSK

Shamsuddin Kadir (0105001500)

Membimbing Beli Emas Secara Bermatlamat

Penulis 24 Buah Buku di Malaysia dan Indonesia, termasuk Buku Beli Emas

Shamsuddin Kadir

Author Shamsuddin Kadir

More posts by Shamsuddin Kadir

Post Terkini

Hubungi SK

11-2 Jalan Wangsa Setia 3
Wangsa Melawati
53300 Kuala Lumpur

T: +6010 500 1 500
E: shamsuddinkadir@gmail.com