Bismillah. Nabi Muhammad SAW. Alhamdulillah. Astagfirullah. Semalam di dalam perjalanan balik ke Kuala Lumpur dari Pasir Mas, Kota Bharu Kelantan.

Shamsuddin Kadir menerima wasap mesej dari seorang wanita yang tinggal di Kluang, Johor. Beliau kali pertama mesej saya pada 2 November 2020 untuk belajar Strategi Tukar Emas Kepada Rumah. Beliau belum mendaftar ataupun belum ada PG Code. Selepas berkomunikasi sehingga 3 Disember 2020 beliau tidak respons lagi selepas itu.

Pada 26 Disember 2020, beliau menghantar text wasap semula ke Shamsuddin Kadir www.wasap.my/60105001500 Pada kali ini beliau memberi salam dan memberi tahun nak bermula, dan beliau maklumkan sudah ada PG code tapi belum membeli apa-apa. Dan beliau tanya bagaimana nak upgrade diri jadi dealer. Atau saya mahu daftarkan anak-anak yang belum ada PG code di bawah SK, boleh bantu saya?

Saya tanya bila daftar? Beliau jawab baru daftar, ada pg code ? PG 003…… bawah siapa. #$%^&*

Saya tanya kenapa tidak merujuk kepada Introducer yang dia pilih itu ‘last minute’.
“Bukan tuan… masalah saya, saya tak dapat guidance.. agar sukar mendapat maklum balas daripada team. ataupun mentornya sehingga masalah pembelian saya tak dapat diselesaikan hingga kini. saya baru nak bermula. saya tak panda lagi guna sistem. Moga tuan boleh pertimbangkan”

“Saya perlukan bantuan mentor dalam group yang kecil… saya dapat follow step by step”

“Introducer tidak bersalam dalam grup, hanya melalui mentor dan grup mereka terlalu ramai, susah communicate”

“Saya tidak tahu akan jagi begitu, tuan”

Sistem di Public Gold ini, perkara yang terpenting adalah Introducer Code. Walaupun ianya dikatakan ‘free registration’ / Pendaftaran Percuma, tetapi ianya sangat penting, kerana introducer code itu akan kekal dengan kita selama 1 tahun sekurang-kurangnya selepas belian kita yang terakhir.

Mahu tukar introducer code ada 2 cara ;

1. Kita sememangnya tidak aktif (tiada transaksi beli ataupun jual di PG account) melebihi 365 hari, selepas bertemu dengan Shamsuddin Kadir , timbul minat untuk bermula balik ataupun mahu belajar cara bermatlamat beli emas.

2. Introducer code kita adalah PG 0000 ini selamat, boleh tukar pada bila-bila masa sekiranya belum Priority Dealer.

Hubungi www.wasap.my/60105001500/JikaPGTidakAktifLebihSetahun

Jika belum daftar dan mahu berdaftar di bawah Introducer code PG 00093898 Shamsuddin Kadir www.wasap.my/MahuDaftarPGGAPEPPdirectSK

Ingat, jangan memberi info peribadi secara mudah, kita semak dahulu, sejauh mana support group yang mereka tawarkan. Kecuali kita ini, orang yang terlebih berdikari.

Shamsuddin Kadir

Gold Master Dealer

Public Gold Ampang, Public Gold Kota Bharu, Public Gold Johor Bahru, Public Gold Miri, Public Gold Bangi, Public Gold Melaka, Public Gold Sg Petani, Public Gold Ipoh, Public Gold Kuantan, Public Gold Kota Kinabalu, Public Gold Kuching, Public Gold Relau, Public Gold Kuala Terengganu, Public Gold Seremban.

Shamsuddin Kadir

Author Shamsuddin Kadir

More posts by Shamsuddin Kadir

Post Terkini

Hubungi SK

11-2 Jalan Wangsa Setia 3
Wangsa Melawati
53300 Kuala Lumpur

T: +6010 500 1 500
E: shamsuddinkadir@gmail.com