Bismillah. Nabi Muhammad SAW. Sejak 2 -3 hari ini boleh dikatakan setiap hari dah menerima wasap dari orang yang membeli emas dari pelbagai syarikat / kedai emas yang ada yang sama dengan saya dan ada yang tidak sama dengan saya.

Sedihnya, mereka keliru, ada yang ada lebih 350g, ada yang ada kurang, tetapi mereka seolah terikut-ikut orang untuk membeli emas tanpa ada tujuan ataupun matlamat.

Ada yang mengadu yang beliau membayar zakat RM 6000 hampir setiap tahun untuk emas yang beliau miliki, tetapi beliau keliru apa keperluan memiliki emas itu.

Ini antara ramai yang ‘tersesat’ di dalam perjalanan untuk memiliki ataupun beli emas.

Mengikut Mazhab Shamsuddin Kadir, beli emas ini mesti emas itu bermusafir sekiranya kita belum memiliki puluhan ataupun ratusan juta.

Teknik beli emas pun perlu ada strateginya. Cara SK bukan membeli emas 0.1g, 0.25g, 0.5g, 1gram, ianya mesti disesuaikan dengan situasi kewangan dan apa yang kita mahu capai. Jika Mahu capai kesenangan lain caranya Insyaa Allah.

Ketika ini SK buat melalui Public Gold, bagi yang BELUM ada PG code ataupun akaun pg sudah tidak aktif sekurang-kurangnya lebih dari 365 hari, boleh join shamsuddin kadir dengan melayari www.wasap.my/60105001500/BeliEmasBermatlamatGayaSK

Mahu Tukar Introducer ? Jika sudah tidak aktif bertahun-tahun lamanya boleh janji sekurang-kurangnya 1 tahun tidak aktif ya.

www.wasap.my/60105001500/TukarIntroducerKeShamsuddinKadir

Shamsuddin Kadir

Dynamic Master Dealer

Shamsuddin Kadir

Author Shamsuddin Kadir

More posts by Shamsuddin Kadir

Post Terkini

Hubungi SK

11-2 Jalan Wangsa Setia 3
Wangsa Melawati
53300 Kuala Lumpur

T: +6010 500 1 500
E: shamsuddinkadir@gmail.com