Kaedah Beli Emas

Ada 3 Cara untuk kita bermula beli emas dengan niat untuk menjaga nilai duit kita supaya tidak dimakan oleh inflasi ataupun untuk menjadikan nilai diri kita naik dari masa ke semasa.

01

Kaedah Pertama

Bermula serendah RM 100 sekali beli. Ini bermakna jika kita mahu membeli nilai emas pada mana-mana jumlah seperti RM 130, RM 170, RM 200 dan sebagainya.

02

Kaedah Kedua

Bermula dengan membeli dengan jumlah yang lebih besar iaitu 10 gram ke atas dan membayar secara Lump Sum.

03

Kaedah Ketiga

Bermula dengan membeli 10gram dan ke atas, tetapi kita memilih untuk ‘LOCK’ dan membayar secara bulanan deposit pembelian emas.  Contohnya jika harga hari ini RM 200, jadi untuk 10gram kita membayar RM 200 sebulan setiap bulan selama 10 bulan.  Sebaik habis bayar kita mengambil emas fizikal itu. Ada syarat di |Syarikat itu mesti ianya ada sijil patuh syariah dan syarat lain yang perlu diambil kira.

Rujuk buku Beli Emas tulisan Shamsuddin Kadir ataupun klik Bit.ly/BELIBUKUSK   Keuntungan membeli cara ini, adalah apabila harga sudah naik pun, kita tetap membayar RM 200 sebulan sehingga habis. Contohnya masa habis bayar harga sudah naik RM 300 segram, nilai emas kita yang 10gram sudah menjadi RM 3,000.

04

Kaedah Keempat

Ini strategi yang antara terbaik, iaitu kita boleh membeli emas dengan mendapatkan kembali 1 – 2% dari nilai emas semasa. Ini menyebabkan masa beli pun kita sudah untung antara 1 – 2% sewaktu beli dan Kita juga mendapat untung ektra ketika menjualkannya sekitar 0.3%. Kaedah ini, kita memilih untuk menjadi PEMBORONG EMAS.

OFFER / TAWARAN

Sekiranya kita membeli 30gram + RM 200 (Dapat emas 0.5gram) kita layak mendapat Status Pemborong Biasa dengan tawaran mendapat kembali 1% insentif bagi setiap pembelian yang dibuat oleh kita ataupun orang lain yang kita perkenalkan jenama emas itu.

Tawaran kedua kita membeli emas Jongkong 50gram + RM 200 (Dapat emas 0.5g) kita boleh bayar secara bulanan selama 10 bulan ataupun bayar terus. Kita mendapat Insentif 1.5% bagi setiap pembelian yang dibuat oleh diri kita sendiri ataupun orang lain yang kita perkenalkan mereka kepada emas jenama itu.

Bagi yang berminat boleh hubungi 0105001500, untuk mana-mana pakej di atas. Ketika ini ianya ditawarkan oleh Public Gold layari www.PublicGold.com.my

Bagi mendapatkan Shamsuddin Kadir untuk berkongsi strategi Shamsuddin Kadir pastikan semasa register sendiri masukkan nombor Introducer Code 00093898 ataupun ketika ke Public Gold secara terus, berikan kepada mereka nombor Introducer code 00093898.

Bagi yang membeli secara borong boleh sertai group wasap yang dikelolakan oleh Shamsuddin Kadir dan rakan.